Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Voorop in elektrificatie en digitalisering

Klant
SPIT

Onze rol
Strategie
Rebranding
Website
Design
Online marketing

Deliverable
Brandbook
Website
Diverse middelen
Social content

Datum
Q3 2023

SPIT biedt schaalbare oplossingen van netaansluiting tot werktuig, technische expertise, verkoop, opslag en reparatie voor alles met betrekking tot statische en roterende elektrische machines. Zij zorgen voor 70% minder machine-stilstand, 30% langere machine-levensduur en 10% minder energieverbruik.

Zij lopen voorop in elektrificatie en digitalisering en willen dit nog zichtbaarder maken voor de markt. Daarom zijn we samen een proces ingegaan om de branding van SPIT te versterken. We analyseerden de huidige positie, brachten een advies uit die met open handen werd ontvangen en gingen gelijk aan de slag!  

Strategie en customer journey

Op basis van de doelen, ambities en kennis van de markt hebben we door middel van een enquête onder de medewerkers van SPIT, de merkidentiteit en positionering bepaald. Tijdens een strategische sessie met hen zijn we hier dieper op ingegaan en hebben we het gewenste imago bepaald, gekeken naar de ambitie in de toekomst en de doelgroepen, USB’s (Unique Selling Benefit) en UBP’s (Unique Buying Propostion) scherp gesteld.

Vakkennis en betrouwbaarheid

Deze input vormde de strategische basis en gaf duidelijkheid over de doelstellingen voor de nieuwe website. We bedachten de pay-off 'Electrical & mechanical reliability', wat de optimale service, het oplossende vermogen en alle diensten van SPIT helder naar voren brengt. Tevens wordt dit ondersteund door nieuwe fotografie, welke door ons op locatie is geschoten en nabewerkt.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Branding

Alle input van de enquête en de strategische sessie hebben we meegenomen in het bepalen van de juiste uitstraling. We hebben onderzoek gedaan naar kleuren, vormen en typografie, zodat deze aansluit op de merktypering van SPIT. Dit heeft geresulteerd in een krachtige branding met een professionele uitstraling, die we vervolgens overzichtelijk hebben vastgelegd in een brandbook.

Nieuwe website

Naast het bepalen van de merkidentiteit en de positionering door middel van de customer journey, hebben we ook de klantreis in beeld gebracht. Dit hebben we vertaald naar een nieuwe en toegankelijke website. Een website die zorgt voor optimale service en een positieve klantbeleving, waarbij de visie van SPIT duidelijk naar voren komt en de diensten, oplossingen en producten goed te vinden zijn.

Consistente huisstijl

De vernieuwde uitstraling komt niet alleen tot uiting op de website, maar ook op sociale media, visitekaartjes, advertenties, voertuigen en andere communicatiemiddelen. Het geheel straalt een stevige maar frisse look uit die consistent is doorgevoerd. Benieuwd naar de nieuwe website? Bekijk het hier!

Verder verzorgen wij elke maand de organische content van SPIT op Facebook en LinkedIn en loopt er een branding campagne via LinkedIn. Hiervoor zitten we elke maand samen om de statistieken te bespreken en daarmee verder te optimaliseren. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk hier onze online marketing mogelijkheden.

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!