Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Magistor op de Technishow

Klant
Magistor

Onze rol
Concept
Strategy
Design
3D animatie

Deliverables
Campagne middelen
Beursstand visuals
Corporate video
Social video's

Datum
Q1 2024

“We staan op de beurs!” Een zin die we vaak vol enthousiasme van onze klanten horen. Dat enthousiasme delen wij, want een beurs geeft veel mogelijkheden op marketinggebied. Denk aan de aanloop naar de beurs, hoe zorg je dat er relevante bezoekers naar je stand komen? Hoe ziet je verhaal er op de beurs zelf uit, hoe presenteer je je merk?

Magistor is nu geruime tijd een klant van ons, zo hebben wij in 2021 de website ontwikkeld en sindsdien zijn wij de strategisch marketingpartner: we verzorgen de online marketing, ontwerpen diverse digitale en printuitingen en bespreken maandelijks de strategische kansen op marketinggebied. Zij zijn dé technische groothandel op het gebied van verspaningsgereedschappen en straalmiddelen.

Magistor \ Technishow \ Verspaningstechniek \ Straaltechniek \ Magistor \ Technishow \ Verspaningstechniek \ Straaltechniek \ Magistor \ Technishow \ Verspaningstechniek \ Straaltechniek \ Magistor \ Technishow \ Verspaningstechniek \ Straaltechniek \ Magistor \ Technishow \ Verspaningstechniek \ Straaltechniek \ Magistor \ Technishow \ Verspaningstechniek \ Straaltechniek \ Magistor \ Technishow \ Verspaningstechniek \ Straaltechniek \ Magistor \ Technishow \ Verspaningstechniek \ Straaltechniek \ Magistor \ Technishow \ Verspaningstechniek \ Straaltechniek \ 

“Wij staan op de Technishow”

Met deze enthousiaste aankondiging zijn we een strategisch traject gestart samen met het team van Magistor. Het eerste ontwerp van de beursstand lag er inmiddels, een goed uitgangspunt om de doelstellingen te bespreken en hoe we dit het beste kunnen uitwerken. Zo adviseerden wij op basis van onze kennis wat aanpassingen te maken aan de al ontworpen beursstand. Want je wil wel gelijk zien dat de stand van Magistor is, toch? Wij keken kritisch naar de wandelroutes van de beurs en daarmee ook of vanaf elke zichtlijn goed te zien is dat daar Magistor staat. De beursstand moest Magistor ademen, dat mocht terugkomen in de visuals voor op de stand. De typische huisstijl, van de donkerblauwe kleur tot de straalmiddeliconen konden dus zeker niet ontbreken.

Het primaire doel van de beurs? Relatiebeheer. Vandaar dat er ook een afgesloten ruimte beschikbaar was op de beursstand. Een display kan dan natuurlijk niet ontbreken om de relaties of potentiële klanten op een professionele manier te woord te staan (i.p.v. met een laptopscherm). Ook werkt een ronde tafel hierbij beter, zodat je goed oogcontact kan houden met je gesprekspartners en zo krijgt ook iedereen het gesprek goed mee. En niet te vergeten, als er iets gepresenteerd wordt, zit niemand met zijn rug naar het scherm. Zo ontstond er naar enkele sessies een doordacht ontwerp van de beursstand, maar op dat moment waren we er nog niet.

Nu nog bezoekers!

De datum van de beurs is bekend, maar dit moet iedereen natuurlijk wel op tijd weten. Vandaar dat er verschillende uitingen zijn bedacht om de high potentials en andere klanten uit te nodigen. We ontwierpen zowel een hard copy uitnodiging voor op de post als een digitale uitnodiging welke via de mail verstuurd kon worden. Verder maakten we een save the date en algemene social post op om aan te kondigen dat Magistor op de Technishow te vinden is. Aangezien de algoritmes van social media platformen er niet voor zorgen dat al je volgers je post zien hebben we onze social media strategie hierop aangepast. De aankondiging van de Technishow is over een langere periode meerdere keren gedeeld op social media, zodat het niet te missen was. Dit noemen we ook wel de kracht van herhaling. Een banner in de e-mail handtekening kon ook zeker niet ontbreken om iedereen eraan te blijven herinneren.

Niet voor niets

Deze doordachte strategie van middelen inzetten op verschillende kanalen over een langere periode bleek succesvol. Magistor ontving de “Marketingaward Technishow 2024”, want zij nodigden de meeste relaties uit per m2 voor een bezoek aan hun beursstand op de vakbeurs. Een zeer mooie prestatie, waar wij ook trots op zijn!

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Corporate video

Op de beurs wilde Magistor natuurlijk goed laten zien wat ze doen en waar ze voor staan. De oplossing die wij hiervoor hebben ontwikkeld is een modulaire corporate video die is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken, om perfect aan te sluiten bij de doelgroep van Magistor. Zo kunnen we ervoor kiezen enkel de focus op verspanen of stralen te leggen, terwijl we nog steeds goed laten zien waarom Magistor dé technische groothandel is. De corporate video vormt ook de basis voor kortere online video’s, perfect voor de socials. Bij de ontwikkeling hebben we er rekening mee gehouden dat de video’s zonder voice-over te begrijpen zijn, want tijdens de beurs werd de volledige corporate video (zonder geluid) synchroon getoond op de twee schermen op de stand. We hebben mooie complimenten mogen ontvangen op de video, van zowel de bezoekers als Magistor zelf. We zijn dan ook erg trots op het eindresultaat!

''De video maakte 'n opvallend en zeer geslaagd onderdeel uit van onze aanwezigheid en leidde regelmatig tot complimenten.''

Roel Dikken, Marketing Manager

Let’s go to the Technishow!

Nadat we strategisch hadden meegedacht en al deze middelen hebben ontworpen, kon het natuurlijk niet ontbreken dat we het eindresultaat gingen aanschouwen. Daarom brachten we afgelopen maart een bezoek aan de beurs en keken we met trots naar de opgemaakte middelen!

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!