Garden Lights biedt een breed assortiment aan 12 volt buitenverlichting: eenvoudig aan te leggen, op ieder moment uit te breiden en geschikt voor alle tuintypes. Al sinds 2004 zorgt Garden Lights op een simpele en snelle manier voor sfeer en veiligheid rondom je huis en tuin.

Meer over Garden Lights

Rebranding voor Garden Lights

Garden Lights is een consumentenmerk dat sfeervolle 12 Volt buitenverlichting levert in binnen- en buitenland. Voor dit prachtige bedrijf deden wij de volledige rebranding: een geheel nieuw, fris merkconcept. We zijn de rebranding gestart door de merkidentiteit te bepalen met behulp van strategische sessies. 

Merkidentiteit


We begonnen dit traject met het ontleden van het logo en kwamen erachter dat het logo geen onderbouwing of verhaal bij zich droeg en daarnaast erg verouderd was. Om daar verandering in te brengen, zijn we aan de hand van de marketingwaarden van Garden Lights het nieuwe logo vorm gaan geven. We hielden een marketingsessie met de klant om erachter te komen wat Garden Lights wilde uitstralen. Ook zijn we een studie gaan doen: wat miste het oude logo en wat willen we toevoegen aan het nieuwe logo? Dit alles hebben we uitgewerkt vanuit de gedachte ‘dusk is our color’.

‘Dusk’ is de tijd tussen het einde van de dag en het begin van de avond. Het moment waarop de tuinverlichting aangaat en de producten van Garden Lights gaan ‘leven’. De dusk-kleuren die hierin voorkomen, hebben we gebruikt om het kleurgebruik van Garden Lights met meer emotie te laden. Doordat ‘dusk’ een breed kleurenpalet bevat, hebben we Garden Lights meer vrijheid gegeven voor haar uitingen.Compacte uitstraling


Na deze analyse zijn we begonnen met een aanbrengen van een aantal aanpassingen in het logo. We plaatsten de woorden ‘Garden’ en ‘Lights’ dichter op elkaar. Zo kreeg het woordmerk een compacte uitstraling. We kozen voor twee verschillende lettertypen die elkaar complimenteren. Er is gekozen voor een dieppaarse kleur voor het woord ‘Garden’. Het woord ‘Lights’ is in het lichtgrijs geplaatst, een mooie complementaire kleur bij het paars.

Payoff en keurmerk


Garden Lights had als payoff: ’12 Volt, do it yourself’. Deze payoff, wat tevens een USP is, hebben wij anders gepositioneerd. We hebben de payoff veranderd naar: ‘Let your garden shine’, wat veel beter past in de algehele rebranding. Reden hiervoor is dat het concept nu op elkaar aansluit. Met deze payoff focussen we ons op het feit dat tuinen gaan leven en stralen zodra de verlichting aangaat. Ook ontwikkelden we een soort kwaliteitskeurmerk waarin 12 Volt centraal staat. Reden hiervoor was om 12 Volt meer bekendheid te geven. Lifestylefotografie


Na het ontwikkelen van het nieuwe logo, hebben we de uitstraling doorgetrokken in de fotografie. Wij hebben Garden Lights het advies gegeven om gebruik te maken van ‘lifestylefotografie’, om zo de uitingen meer emotie mee te geven. Deze foto’s zijn geschoten in samenwerking met Done By Tjeerd. In de fotografie laten we zien dat mensen genieten van hun (tuin)verlichting. De tuin is niet voor niets een onderdeel van je persoonlijke leefgebied. Dit hebben we ook terug laten komen in de communicatie.Merk verder laden 


Bovenstaand concept hebben we al gauw in praktijk kunnen brengen, namelijk op een beurs waar Garden Lights met een stand aanwezig was. Ook ontwikkelden we voor Garden Lights een compleet nieuwe website, waarin de dusk-kleuren uiteraard terug te vinden zijn. Ook de pay off en het keurmerk zijn duidelijk zichtbaar. De rebranding voor Garden Lights is hiermee nog niet volledig afgerond. In de toekomst gaan we het merk verder laden. We blijven dus volop met Garden Lights meedenken!Niet alleen voor Garden Lights, maar ook voor het overkoepelende bedrijf Techmar en voor het product Lightpro verzorgen wij verschillende uitingen. Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten!

Diensten binnen dit project

Aan dit project werkten mee

 • Mark Reinderink
  Mark Reinderink Art Director
 • Daphne Ardesch
  Daphne Ardesch Project Manager
 • Alien
  Alien Extraterrestrial Creativity
 • Laura Schwarte
  Laura Schwarte Copywriter
 • Roland Nieuwenhuis
  Roland Nieuwenhuis Project Manager
 • Eric Heijink
  Eric Heijink Project Manager
 • Raymond van Cleef
  Raymond van Cleef Creative Director
Geïnteresseerd geraakt door deze Garden Lights case?
Neem dan contact met ons op.
074 - 76 20 200 / info@alientrick.com

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com